JKR Muovi Oy valmistaa lämpömuovattuja muovituotteita ja jalostaa niitä edelleen valmiiksi osakokoonpanoiksi asiakkaan tarpeiden mukaan.

Tuotanto

Asiakaslähtöisyys:

JKR Muovi tekee yhteistyössä asiakkaan kanssa tuotteen joka on tyhjiömuovattavissa ja asiakkaiden tarpeiden mukainen. Tuotteet mallinnetaan 3D-muotoon jolloin työkalujen valmistaminen ja tuotteen mittatarkkuus ovat varmistettuja. Mahdollisia materiaaleja on paljon ja asiakkaan tarpeet määrittelevät kussakin tuotteessa käytettävän materiaalin.

 

Työkalujen valmistus:

Jotta tuote soveltuu tyhjiömuovattavaksi, tulee työkalujen olla sen mukaiset. JKR Muovin yhteistyökumppanit valmistaa työkalut mittatarkoiksi NC-koneilla. Käytämme työkaluja kahdessa työvaiheessa muovauksessa ja leikkauksessa. Molemmille työvaiheille on omat työkalut.

 

Tyhjiömuovaus:

Tässä varsinaisen tuotannon ensimmäisessä vaiheessa muovilevy lämmitetään molemmin puolin muovauslämpötilaan, joka vaihtelee muovilaadun mukaan. Muovin ollessa valmis muovattavaksi se saadaan kiinni työkaluun alipaineen avulla. Ilma imetään pois työkalun ja muovin välistä, jolloin muovi seuraa työkalua täysin.
Tuotantomenetelmän etuina ovat edulliset työkalut sekä monimutkaisten muotojen toteutus. Työkalut ovat edullisia muihin muovin tuotantomenetelmiin verrattuna, koska työkalut ovat yksipuoleisia. Levyn pintoja(”martio”) on saatavilla todella monia. Pinta säilyy muovauksen jälkeen jolloin asiakas saa haluamansa pinnan osilleen ja näin yksilöityä tuotteen ulkonäköä.

 

Konekantamme ulottuu pienemmästä 0,5m x 0,5m muovauskoneesta aina suurimpaan 2m x 4m koneeseen.

 

Katso video prosessista.

 

Robottileikkaus:

Muovatut tuotteet leikataan robotilla asiakkaan asettamiin muotoihin. Muovit leikataan niille tarkoitettujen tukien päällä, näin päästään tarvittavaan tarkkuuteen sekä koko sarjan yhdenmukaisuuteen.

 

Robottejamme ohjelmoidaan etäohjelman avulla, jolloin kappaleet ovat mallien mukaiset. Tämän lisäksi mahdolliset muutokset ovat helppo tehdä eikä muutokset hidasta muuta tuotantoa.

 

Lisätietoja etäohjelmoinnista.

 

Kokoonpano:

Me valmistamme asiakkaille valmiita osakokoonpanoja, jotka asiakas voi asentaa itse suoraan lopputuotteeseensa. Tällöin pystymme tekemään muovit tarkasti tarkoitukseen.